čtvrtek 11. července 2019

Nenechám tě odejít // Chevy Stevens

Ahojte, po delší době vám přináším recenzi na knihu, která mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s eshopem Megaknihy.cz.



Anotace:
Před jedenácti lety uprchla Lindsey s dcerou Sophií před svým násilnickým manželem, který se ji pokusil zabít. Našla si nový domov, začala s podnikáním a snažila se odstřihnout od svého starého života. Myslela si, že unikla temné minulosti a že je v bezpečí. Po jedenácti letech je však exmanžel Andrew propuštěn z vězení a Lindsey se začínají dít strašidelné věci. Někdo se jí vkrade do domu, pokusí se otrávit psa a napadne jejího přítele. Andrew tvrdí, že to není on. Že se změnil. Může mu věřit? Nebo za útoky stojí někdo, kdo je Lindsey blíž než si sama myslí? A jak se může drobná lest, kterou Lindsey před lety provedla, změnit v její největší noční můru? Psychologický román Nenechám tě odejít popisuje rodinné drama založené na efektu motýlích křídel. Kniha zachycuje majetnickou lásku, která se jednoho dne vymkne kontrole. Román plný napětí s nečekanou zápletkou od kanadské autorky Chevy Stevens, která napsala řadu úspěšných thrillerů oceněných mezinárodními cenami.

Autorka: Chevy Stevens
Překlad: Ivana Svobodová
Nakladatelství: Ocelot
Rok vydání v ČR: 2019
Počet stran: 400
ISBN: 978-80-907112-1-1

Brala jsem to jako oddechovku, od které jsem příliš nečekala a vlastně se i bála, že bude hodně nic moc. Ale byla jsem příjemně překvapena. Z hlediska čtivosti je kniha napsána velice jednodušše, což ale vůbec neubírá na kvalitě děje. Ich forma je v tomhle případě obrovský bonus, a tak ráda přehlídnu i sem tam nějaký ten překlep nebo chybičku.

Kniha je rozdělena na tři části. V té první se střídají kapitoly z minulosti a současnosti. Ty současné jsou vyprávěny z pohledu jednak Lindsey a jednak Sophie.

Kdo má rád thrillery vystavěné na psychologickém podkladu je kniha Nenechán tě odejít tou pravou volbou.

Tímto děkuji obchodu Megaknihy za poskytnutí recenzního výtisku, právě ZDE si knihu můžete koupit!

1 komentář:

  1. Ahoj, článek by byl sám o sobě pěkný, ale hrozně mě rozčiluje ta nejednotnost písma.

    OdpovědětVymazat