čtvrtek 1. února 2018

Tipy na filmy! #2

Ahojte, dnes přicházím s druhým dílem mých tipů na filmy. První díl měl docela úspěch a psali jste mi o další díl, tak je tu.


Ve škole jsem zaslechla tip na Amélii z Montmartu a musím říct, že to byl velice zvláštní, ale za to zajímavý film. 

Amélie žije v pařížské čtvrti Montmartre, která je světem sama pro sebe. Je číšnicí v místním bistru, nakupuje u místního zelináře, zdraví sousedy jako na malém městě. V jejím životě se nikdy neudálo nic zvláštního, až na matčinu kuriózní smrt, nad níž Améliin tatínek stále truchlí. Amélie by asi zůstala smířená se svým osamělým údělem, kdyby jednoho dne neobjevila ve svém bytě ukrytý poklad v podobě staré krabice s památkami na dětství někdejšího nájemníka. Nejenže se Amélie rozhodne po letech doručit krabici jejímu majiteli, ale dospěje současně k poznání, že může pomáhat zlepšit a napravovat okolní svět. Když pak jednoho dne objeví člověka sbírajícího u nádražních fotoautomatů zahozené podobenky cizích lidí, Amélie se zamiluje. Trvá to ale ještě nějaký čas, než se seznámí s Ninem a než mu dovolí rozšifrovat její tajemné zprávy.

Žánr: Komedie / Drama / Romantický

Trailer:


Povinně nezadaný

Na tenhle film jsem narazila na YouTube a řekla bych, že je takový ten typický teenage film. Ideální na odpočinek, ale nic uměleckého bych v něm nehledala.

Lila se vrátila do Berlína poté, co strávila rok v USA, a právě zjišťuje, co vše se změnilo – její matka se opět zamilovala a malá sestra Lucy je zblázněná do nějaké nové hudební skupiny, o které Lila nikdy v životě neslyšela... Ale i Lila se brzy zamiluje do chlapce jménem Chriz. Je však asi jediná v celém Berlíně, která neví, že Chriz je zpěvákem slavné německé kapely Berlin Mitte a zároveň největším idolem dívek. A aby to tak podle manažerů i zůstalo, měl by Chriz stále vystupovat jako nezadaný...

Žánr: Komedie / Romantický

Trailer jsem nenašla, tak tu máte rovnou odkaz na film:


Protivný sprostý holky 2

Pokud jste viděli i jedničku, dvojka vás bude zaručeně bavit.

Oprsklá Královna Bee se pustí do boje, ve kterém nemá žádnou šanci na vítězství... Tento film upozorňuje na to, že popularita na vysoké škole může být více než nebezpečná. Jo (Meaghan Martin) je velmi sebevědomá dívka, která chodí do posledního ročníku a vždy se stará jen o své věci. Toto pravidlo ji chrání před hněvem party Plastic. Jenže když je Jo svědkem, jak šéfka party Mandi (Maiara Walsh) terorizuje spolužačku Abby (Jennifer Stone), rozhodne se, že je na čase zaujmout k této situaci konečně nějaké stanovisko. Celá škola se najednou ocitne ve válce a Jo se chystá ukázat Mandi a všem Plastičkám její vlastní pravidla.

Žánr: Komedie

Trailer:


Síla vítězit

Příběh je inspirován skutečným příběhem Ariany Berlin, velmi úspěšné gymnastky reprezentující americkou školu UCLA. Mapuje slibnou kariéru gymnastky, která měla nakročeno až k reprezentaci na letních olympijských hrách. Tato naděje ovšem zhasne, když je Ariana po autonehodě upoutána na invalidní vozík. Za pomoci přátel a fyzioterapeutky Michael, která ji přivede i do své hip hopové skupiny, se jí ale podaří návrat zpět na gymnastickou žíněnku, i když už to bylo podle lékařů nemožné. Ve filmu se velmi humornou formou objeví několik úspěšných gymnastických olympioniček, včetně skutečných trenérů i samotné Ariany Berlin.
Film je opravdu skvělý!

Žánr: Životopisný / Rodinný / Sportovní

Trailer:


Baví mě filmy s tématikou 2. světové války, a tak Deník Anny Frankové byla povinnost!

Filmová adaptace deníkových záznamů třináctileté židovské dívky Anny, které si vedla v letech 1942-44. Jak kniha, tak film líčí tíživou situaci skupinky Židů nucených schovávat se před nacisty v těsném podkroví jedné rušné továrny. Nemožnost vyjít ven, udělat jakýkoli zvuk v době, kdy je továrna plná dělníků, nedostatek jídla či vyhrocené vztahy jsou jen maličkostí oproti tomu, co se děje venku.

Od kamaráda mám slíbenou i knížku, tak se těším, až si ji přečtu!

Žánr: Drama / Válečný / Historický / Životopisný

Trailer:


V květnu jsem byla na Utuberingu v Brně, kde padla poslední klapka filmu Nejsledovanější. Film není vůbec špatný, ale měla jsem od něj větší očekávání.

Jsme svědky generačního přerodu audiovizuální zábavy. Televizní produkci konkuruje nezávislá tvorba internetových tvůrců, kteří už stihli zaujmout v žebříčcích celebrit první místa. Rodiče panikaří, když jejich děti tráví celý den přimrzlé u obrazovek notebooků a smartphonů. Nejsledovanější je komunikačním mostem mezi dvěma generacemi. Co to vlastně znamená být YouTuberem? A proč se stali YouTubeři fenoménem, který má už dnes na společnost nepřehlédnutelný vliv? Celovečerní dokument poodhaluje tajemství jejich úspěchu a nahlédne do každodenních životů, které drží stranou kamery. Vyslechne názory všech, kterých se sledování a vytváření YouTube videí dotýká. Rodičů dětí, marketingových specialistů, sociologů, psychologů a samotných diváků.


Žánr: Dokumentární

Trailer:


Na horory se normálně nedívám, ale tenhle mě fakt zaujal. Jmenuje se V zajetí démonů a doporučuji se na něj nedívat osamotě!

Hrůzostrašný případ z domu v Amityville nebyl první – ještě dříve došlo k záhadným děsivým událostem v Harrisville. Film „V zajetí démonů", natočený podle skutečných událostí, vypráví hrůzný příběh světově proslulých vyšetřovatelů paranormálních jevů Eda a Lorraine Warrenových, kteří byli pozváni na odlehlou farmu, aby pomohli rodině terorizované temnými silami. V nejhrůzostrašnějším případu svého života jsou Warrenovi nuceni utkat se s mocnou démonickou bytostí.

Žánr: Horor / Thriller / Mysteriózní

Trailer: 


Tak to by pro dnešek stačilo, ale za měsíc bychom si mohli dát pokračování, co říkáte?

xoxo Wendy

4 komentáře:

  1. Vendulko, super článek, děkuji za fajn tipy. Teď už zase vím na co koukat :-D

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Druhý díl Protivných sprostých holek je celkem fajn, ale já osobně mám radši jedničku, to je taková nestárnoucí klasika :) V zajetí démonů je super jednička i dvojka, ale dodneška si ten horor nerada pouštím :D

    LENN

    OdpovědětVymazat
  3. Super článek,
    Musím se přiznat, že jsem žádný z těchto filmů neviděla, tak aspoň budu mít zase chvíli na co koukat, díky :)

    www.ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Tak musím říct, že tady se moc nechytám, ale nechám se inspirovat :-)

    OdpovědětVymazat