pátek 26. srpna 2016

Sedmilhářky - Berenika Kohoutová, Marika Šoposká | Megaknihy.cz - recenze

Ahojte všichni !
Dnes jsem si pro vás nachystala recenzi knížky Sedmilhářky.



Tuto knížku mi poskytla stránka Megaknihy.cz . O tomto eshopu jste na mém blogu už několikrát slyšeli, protože jedině z této stránky objednávám knížky. Jsou tam nejlevnější a mají velký výběr. Teď už se posuneme k recenzi.

Anotace knihy:

Sedmilhářky jsou dvě a mají jasná pravidla!
Marika je systematická, zodpovědná, pracovitá, dochvilná a její život se ubírá správným směrem. Berenika je chaotická, roztěkaná, nedochvilná, líná a její život se každý den změní tak o sto osmdesát stupňů. Přičemž si tyto své vlastnosti mohou kdykoliv vyměnit. Velmi často a rády to také dělají.
Sedmilhářky mluví nahlas, zlobí, hodně milují, pijí spoustu kafe a taky docela dost vína.
Mají stejné oči, stejné kluky (a to doslova!), stejné krémy, stejnou školu, stejné sny, stejnou tchyni a stejnou chalupu. Vychovávají celkem tři nevlastní a jedno vlastní dítě. Zatím…
Deník je plný (ne)skutečných zážitků o tom, jak žijí, co dělají, čím se baví dvě Sedmilhářky, které nedodržují žádná pravidla, rychlost, předpisy, předbíhají ve frontách, zvoní na cizí zvonky a zapomínají dětem vyměňovat pleny…
Věříte tomu? Přečtěte si 7lhářčí deník a uvidíte, jak to s nimi prostě je. Nudit se rozhodně nebudete!
Ministryně sedmilhářství varují: „Tato kniha způsobuje neposednost, záchvaty smíchu, tvrdošíjnost a bezvýhradní lásku k dobru!“


                           

Tato knížka mě zaujala, protože ji píšou dvě známé herečky a také blogerky. Tato knížka je vlastně přepis článků z jejich blogu Sedmilhářky. Kniha je napsaná formou osobních dopisů, které píše jedna pro druhou. V knize rozhodně nehledejte pikantnosti ze zákulisí šoubyznysu. Jde o postřehy z jejich soukromého milostného, mateřského, rodinného a přátelského života.

Kdo zná jejich blog, vlastně ani podle mě knihu nepotřebuje číst. Stejně jako v internetové podobě i v knize jsou texty doplněny ilustracemi Kristýny Nezvedové. Jsou to jednoduché trefné malůvky nahrazují chybějící fotografie. Tyto malůvky se mi moc líbí a v dnešní době jsou docela populární, říká se jim outlines. 


Kniha je psána s lehkostí a živelností. Příspěvky jsou upřímné, lehce ironické a souhlasí s titulem. Sedmilhářky píšou poměrně hovorovou češtinu a používají novotvary, což citlivější oko může tahat za zorničky (jako třeba mě).

Myslím si, že při cestě z on-line prostoru do knižní vazby by však knize pomohla drobná formální úprava. Často tam chybí interpunkce, čárky nad písmeny.... Záchvaty citoslovcí, změti vykřičníků a emocionální chuchvalce přijme a zpracuje on-line prostor jinak než stránka papíru, přestože se jedná o totožný obsah.

Každá z autorek vypráví svůj příběh, skládající se relativně pravidelně z příspěvků, na přeskáčku, příběhy na sebe volně navazují a fungují jako vzájemný dialog. 

Kniha se mi líbila, mohu vám ji doporučit. Na knížce musím ocenit krásný přebal, záložku a taky gumičku na zavření knížky. 

Kniha má 216 stran a právě ji můžete koupit zde za 295 Kč s poštovným zdarma.

Četli jste už tuto knížku?
xoxo Wendy

1 komentář:

  1. Na tuhle knížku se opravdu těším, až se k ní dostanu a konečně si ji budu moct přečíst. :) Jinak moc se mi líbí tvé články a vzhled blogu, dávám odběr! :) taky píšu, tak pokud by ses chtěla mrknout případně zanechat taky odběr, budu moc ráda :) www.fitfoodhealthy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat